Speciale gast

27 juli 2014 | Categorie: Algemeen

Gisteren hadden we een speciale gast op bezoek in onze Kung Fu school: Ralph de Vos, trouwe leerling van Kung Fu vereniging Chuan Fa uit Voerendaal (NL.). Ralph traint zo'n 16 jaar Kung Fu en draagt al 6 jaar de zwarte band.

Aangezien Kung Fu vereniging Chuan Fa zomerstop heeft en Ralph niet lang stil kan zitten, kwam hij naar Lanaken om gewoon lekker met ons mee te trainen. Ralph en Marc kennen elkaar al heel wat jaren en dan zijn dit soort gezamenlijke trainingen geen probleem. Sterker nog, Ralph heeft een deel van de training voor zijn rekening genomen.

Kung Fu vereniging Chuan  Fa traint de Zuid-Chinese Kung Fu stijlen Hung Gar en Choy Lay Fut. Die twee stijlen worden ook binnen onze vereniging uitgedragen, maar daarnaast trainen wij ook houdingen, bewegingspatronen en technieken uit andere Kung Fu stijlen (als bijvoorbeeld Wing Chun en Chang Quan).

Hung Gar
Deze Kung Fu stijl - ook wel Hung Kuen genoemd (betekent: het Chinese boxen van de familie Hung) - vindt zijn oorsprong in de Zuid-Chinese Shaolin Tempel (Fukien) en kenmerkt zich door lange diepe standen en langzame, maar zeer krachtige handtechnieken. De oprichter van het Hung Gar heet Hung Hei-Gun en de oorsprong gaat terug in de tijd tot het jaar 1763.

Choy Lay Fut
Ook Choy Lay Fut komt uit Zuid-China en deze krachtige Kung Fu stijl typeert zich door zijn snelle technieken met gestrekte armen. "Het zijn net granieten vuisten die door de lucht vliegen en worden aangedreven door losse en soepele armen."

Het is een stijl die harde en zachte technieken combineert met snelheid, evenwicht en kracht. Choy Lay Fut vindt zijn oorsprong in 1836, de oprichter heet Chan Heung.

Na een korte algemene introductie per stijl werden dezelfde technieken geoefend met tegenstander. Zo werd pas echt duidelijk wat de diverse typische kenmerken zijn van beide stijlen.

Tot slot was er nog een korte Mabu oefening en toen zat de enerverende les er alweer op. Ralph, bedankt voor je komst en voor je inbreng tijdens onze training. We hebben het allemaal erg leerzaam gevonden!