Tsjernobyl

15 juni 2014 | Categorie: Algemeen

Bijna 30 jaar geleden vond in Tsjernobyl (Oekraïne) een kernramp plaats. Ofschoon dat een behoorlijke poos geleden is, ondervinden de inwoners van Wit-Rusland nog dagelijks de gevolgen van dat drama.

Wit-Rusland (officieel Republiek Belarus) grenst aan Oekraïne en Tsjernobyl ligt vlak bij die grens. De radio-actieve neerslag die bij de ramp vrijkwam, is voor een groot deel op Wit-Rusland neergekomen. Daardoor is 70% van dit land radio-actief besmet. Iedereen die in dit radio-actief besmette gebied woont, kampt met de negatieve gevolgen van de nog steeds voortdurende lichte radio-actieve straling.

Workshop Kung Fu
Stichting Tsjernobyl 'Kind te gast' haalt eenmaal per jaar kinderen uit Wit-Rusland naar Nederland om hen een onvergetelijke maand te bezorgen. Even weg uit alle ellende, effe de zorgen aan de kant.
De kinderen verblijven hier in gastgezinnen en krijgen tal van leuke activiteiten aangeboden. Ook onze Kung Fu vereniging mocht een bijdrage leveren aan een verblijf vol plezier en een moment zonder zorgen. We hebben een workshop Kung Fu verzorgd waar iedereen superenthousiast over was. Er werd serieus meegedaan maar ook hard gelachen en plezier gemaakt.

Dank aan de organisatie dat wij een bijdrage mochten leveren.
Voor meer informatie over de Stichting Tsjernobyl 'Kind te gast", klik dan hier.