Wapenseminar Shuang Ji Gun

15 september 2014 | Categorie: Algemeen

In het bosgebied van Venray werd gisteren een Tie Sha Zhang wapenseminar gehouden. Ditmaal stond de Shuang Ji Gun oftewel nunchaku centraal.

Na een introductie over het wapen waarin kort de geschiedenis, de kenmerken en verschillen, de variaties, trainingsmethoden en toepassingsmogelijkheden aan bod kwamen, ging de groep aan de slag. Eerst met algemene bewegingstechnieken en -combinaties, daarna met een bewegingspatroon (vorm) van zo'n 15-20 standen en bewegingen.

Iedereen, gevorderd of beginner, ervaarde de moeilijkheden van dit wapen. Door vaak en veelvuldig te oefenen en te blijven herhalen, wordt een moeilijk flexibel wapen als de Shuang Ji Gun uiteindelijk goed hanteerbaar en controleerbaar. Zo kan ook dit wapen op den duur een waardevol verlengstuk van lichaam (en geest) vormen.

Aan het einde van het wapenseminar werden de losse technieken uit de vorm vertaald naar de praktijk. Een scala aan doelen was in het bos bevestigd en opgehangen waarop de diverse technieken geoefend konden worden. Technieken controleren, focussen en opletten met terugklappende wapens waren daarbij de leerdoelen.

We kijken terug op een waardevol en gezellig samenzijn. Dank voor jullie komst en deelname.