Michaël en Nicky zijn de kampioenen

13 oktober 2014 | Categorie: Wedstrijden

In tegenstelling tot de Tie Sha Shang Stijlwedstrijden van afgelopen jaren vond ditmaal het evenement enkel en alleen plaats voor de volwassenleden van Kung Fu vereniging Qiúlóng Kung Fu uit Lanaken. Afgelopen zaterdag maakten zij uit wie de twee Tie Sha Zhang Stijlkampioenen van 2014 zijn.

De disciplines waarin de deelnemers het tegen elkaar opnamen waren Taolu (vorm, quan) en Sanshou (klassieke sparring). Een combinatie die garant staat voor mooie klassieke Kung Fu en traditionele beoefening. Eindigde een ‘battle’ tussen twee deelnemers in een gelijke stand, dan zorgde een breektechniek voor de uiteindelijke beslissing.

In de B-categorie ging de hoogste eer naar Michaël Beres. Deze jongeman demonstreerde mooie vormen en was in de sparring niet alleen sierlijk in het gebruik van (diepe) Kung Fu standen, hij was ook nog eens heel gedreven en effectief. Supergoed gedaan!
2e plaats B-categorie = Benjamin Swerts
3e plaats B-categorie = Gaëtan Swerts

In de A-categorie werd Nicky Borkowski kampioen. De wapenvormen met de lange stok en het tempelzwaard leverden hem veel punten op, evenals zijn mooie en doeltreffende manier van klassiek vechten.
Gedeelde 2e plaats A-categorie = Eline Gielissen / Melissa De Notarpietro

Een welgemeend compliment aan alle deelnemers van deze wedstrijd. Het getuigt van moed en betrokkenheid wanneer je deelneemt aan een evenement als de Tie Sha Zhang. Het is vaak meer een strijd tegen jezelf die voor velen als moeilijk wordt ervaren, dan dat dat de confrontatie met een tegenstander is. En hier zit dan ook het grote leermoment. Durf je Kung Fu niveau te delen met anderen, dat draagt enorm bij aan je zelfvertrouwen en komt je beoefening ten goede.

De prijswinnaars: